Як краще їсти буряк варений або сирий?

Незважаючи на те, що найчастіше її піддають кулінарній обробці: варінню, смаженню, гасінню та запіканню – вона цілком придатна для вживання в сирому вигляді. Варто зазначити, що при термічному впливі овоч втрачає частину поживних речовин, саме тому сирий буряк набагато корисніший, ніж приготовлений.

Вживаючи буряк ближче до вечора, можна зняти наслідки денного стресу та покращити якість сну.

З чим є сирий буряк У салаті з сирий буряків набагато більше вітамінів та мінеральних речовин, ніж із приготовленої. А завдяки великій кількості клітковини в овочах, сирий буряк корисна для тих, хто худне. Якщо ви вперше пробуєте цей смачний овоч у сирому вигляді, можете відчувати невелике печіння у горлі.

Цей овоч потрібно виключити людям із захворюваннями нирок та сечового міхура. Щавлева кислота у складі буряка може нашкодити при сечокам'яній хворобі. У коренеплоді багато цукру, тому його необхідно обмежити діабетикам. Не рекомендується препарат при гастриті.

loading
×