Як краще зберігати сир сулугуні?

Скибочки сулугуні рекомендується зберігати у закритому герметичному посуді, сир при цьому повинен бути покритий розсолом. Так продукт може лежати у холодильнику до трьох місяців. Сир у вакуумній упаковці можна зберігати до 25 днів (при температурі не вище 6°C).

Як зберігати копчений сир сулугуні Копчений сир сулугуні бажано вжити відразу. Але якщо сулугуні залишився після вечері, то він може добре зберегтися загорнутим у харчову плівку. У такому вигляді він може зберігатися до 7 днів у холодильнику.

Особливих умов вимагають розсільні сири (сулугуні, фета, осетинський). Ці сорти здатні зберігати свої смакові якості до 1-2 місяців за умови, що температура зберігання не вище 8 °C, а сама сир поміщений у скляну або емальовану ємність із солоним розчином.

Щоб сир не сох або не плісняв, ідеально зберігати його у двох упаковках: спочатку загорнути його в кальку, пергамент або харчову плівку, а потім у поліетиленовий пакет або помістити у сирницю з кришкою.

loading
×