Як кухарі одержують розряди?
Підвищити розряд кухареві можна, пройшовши навчання на спеціалізованих курсах при кулінарних училищах, технікумах. Цей варіант підходить тоді, коли у кухаря вже є середня спеціальна профільна освіта. Якщо ж попередній 5 розряд отримано після проходження курсів, потрібно вступити до кулінарного технікуму.May 24, 2021
3 розряд. Кухар цього розряду займається приготуванням найпростіших страв: варить каші, яйця, відварює овочі, смажить котлети, робить бутерброди, займається видачею готових страв. 4 розряд. Кухар займається приготуванням страв середньої складності: салати, бульйони, супи, другі страви.
Кухар 5 розряду – це не просто висококваліфікований фахівець, як правило, вже з досвідом роботи, що вміє готувати страви, що вимагають складної кулінарної обробки, складати меню, робити заявки на продукти харчування, складати товарні звіти, а й професіонал кулінарних вишукувань!
Щоб стати шеф-кухарем, потрібна вища освіта за спеціальністю 19.03.04 "Технологія та організація ресторанної справи". Для роботи кухарем 4,5 або 6 розряду потрібно пройти навчання у коледжі чи спеціальних курсах. У цьому важливо постійно проходити курси підвищення кваліфікації.