Як має лопатися ікра?

Ікринки повинні бути трохи розсипчастими, а при дегустації – лопатися у роті. Маса цих ласощів повинна займати весь простір у тарі. 7 Справжня ікра приємно пахне, а не віддаватиме різким запахом. У цьому випадку її краще не їсти, щоб убезпечити своє здоров'я.

Наберіть трохи ікри у чайну ложку і залийте перекисом. Справжня ікра дасть білі пластівці, а імітація або вступить у реакцію, або розчиниться, залишивши лише крапельки жиру. Ці прості способи допоможуть безпомилково визначити, справжня у вас ікра чи підробка.

Найпростіший і найефективніший спосіб вибрати якісний продукт – попередня дегустація. Якщо немає неприємного запаху або присмаку, а всі ікринки акуратні, рівні, не тьмяні, не білі і лопаються в роті – це дійсно якісний делікатес.

У «справжніх» ікринок є ядро, воно лопаються при слабкому натисканні, а при контакті з гарячою водою трохи біліють та опускаються на дно. Штучні ікринки складно лопаються – У них жорстка оболонка, а при опусканні в гарячу воду розчиняються.

loading
×