Як малина впливає на печінку?

Малину їдять після великого застілля та вживання спиртного. На ранок вона знімає похмільний синдром, розщеплює етиловий спирт і швидше виводить його з організму, розвантажує печінку. За рахунок зниження внутрішньочерепного тиску ягоду застосовують при сильних головних болях і постійної схильності до мігрені.

А які ягоди не рекомендуються людям, у яких печінка "пошалює"? Це кислі ягоди – наприклад, журавлина, брусниця, кислі сорти аґрусу та смородини. Кислота дратує стінки шлунка, слизову оболонку кишечника, і це може викликати хворобливі спазми.

Дослідники з університету штату Орегон (США) довели, що антиоксиданти елагової кислоти та кверцети, що містяться в малині, допомагають впоратися з неалкогольною жировою хворобою печінки.

Лісові ягоди, особливо малина, ожина та чорниця, багаті на антиоксиданти, можуть допомогти клітинам печінки загалом працювати краще. Свої властивості при заморожуванні ягоди не втрачають, тому взимку особливо корисно включати їх у раціон.

loading
×