Як маринувати баранину, щоб не було запаху?

Достатньо замочити м'ясо в кефірі і витримати його шість-вісім годин. Таким чином, від запаху баранини не залишиться сліду! До того ж використання кефіру чудово розм'якшує волокна баранини. Це доведеться, до речі, якщо м'ясо не досить свіже і м'яке, соковите.

Витисніть у баранину лимонний сік, влийте оливкову олію, додайте подрібнений часник та листочки розмарину, перець та цибулю. Перемішайте шашлик, прикрийте харчовою плівкою та відправте маринуватися. Відомий британський фудблогер Люсі Парісі радить маринувати баранчика не менше 2-4 годин.

Іноді неприємний запах може з'явитися навіть на свіжому м'ясі, якщо тушу неправильно обробляли під час вибою. Коли барана постійно тримають у стійлі, він брудниться у власному гною – він змушений лягати в цей гній. Якщо частина м'яса при обробці зачіпає цю вовну, то запах прямо від вовни потрапляє на м'ясо.

Молоде м'ясо достатньо потримати у маринаді 2–4 години. Якщо баранина стара, краще залишити її на всю ніч чи цілу добу.

loading
×