Як маркується мука?
Наприклад, на упаковці пшеничний борошна вищого гатунку можна побачити позначення М54-25, М54-28. "Літера М вказує, з якого сорту пшениці виготовлено борошно – з м'яких сортів, цифра 54 – мінімальний показник білизни борошна. Наступні за цим цифри – 25, 28 – мінімальний вміст клейковини.
Це новий сорт борошна, у радянських стандартах його не було. Тип 550. Вищий сорт Колір: білий або білий із кремовим відтінком, зольність 0,55, вміст клейковини не менше 28%. Колір: білий або кремовий з жовтуватим відтінком, зольність 0,60 вміст клейковини не менше 30%.
Типи борошна, які пишуться на упаковці, вказують на кількість мінеральних субстванцій, виражену в грамах на 100 кг борошна. Найпопулярніша борошно для торта тип «450містить 0,45% мінеральних солей. Чим вище тип борошнатим більше поживних речовин.