Як мідь впливає на самогон?

Основною перевагою, яку приписують мідним самогонним апаратам поціновувачі благородного алкоголю, є здатність міді вбирати оксид сірки, що виділяється в процесі самогоноваріння. Мідь повністю оберігає самогон від специфічного неприємного запаху, зумовленого сивушними оліями.

Сухопарник має бути мідним. Мідь пов'язує жирні кислоти та адсорбує сполуки сірки, що викликають неприємний запах продукту та небажаний мильний присмак. Перегонка самогону з сухопарником з міді робить дистилят більш ароматним та смачним.

Традиційно для виробництва самогонних апаратів у всьому світі використовується мідь.

Регулярна дротяна насадка Панченкова – це сітка із нержавіючої сталі або міді. Її встановлюють у царгу та використовують для додаткового очищення парів спирту від сивушних олій та різних шкідливих домішок.

loading
×