Як молоко виводить кальцій із організму?

До того ж, вживання молока і молочних продуктів створює в організмі дуже кислотне середовище. Щоб нейтралізувати підвищений рівень кислотності, організм використовує кальцій, що бере з кісток. В результаті, виходить, що молоко не тільки не збагачує, але ще й вимиває кальцій з нашого організму.May 18, 2021

– Хвороби нирок (порушення роботи нирок здатні призводити до вимивання кальцію із кісткової тканини). – Неправильне харчування (брак кальцію у раціоні, суворі дієти). – Малорухливий спосіб життя (щоденний недолік руху прискорюють вимивання кальцію з кісток). – Надмірна або недостатня вага.

Кальцій із молока найкраще засвоюється організмом, крім того, молоко ще є найціннішим джерелом лактози та вітаміну Д. Навіть пастеризація не впливає на вміст корисних та поживних речовин. Пастеризація молока вбиває лише патогенні мікроорганізми, які є збудниками різних хвороб.

Досить багато кальцію містять горіхи: мигдаль – 250 мг, фундук – 225 мг на кожні 100 г. Приблизно стільки ж можна отримати із соєвих бобів. Дивно, але поповнити організм кальцієм може й листова капуста. 100 г цього продукту міститься 230 мг.

loading
×