Як можна описати круасани?

Круасан – у перекладі з французької "півмісяць" – кондитерський виріб з листкового тіста та олії. У Франції круасани зазвичай подаються на сніданок. Правильний круасан багатошаровий, повітряний усередині та з хрусткою маслянистою скоринкою. Вони можуть бути порожніми або з наповнювачами — із сиром, із шинкою, із грибами.

За твердженням Рішара Бертіне, ідеальний круасан має бути багатошаровим, повітряним, м'яким, маслянистим, з хрусткою скоринкою, що кришиться.

Не додавайте багато дріжджів – тісто має підходити повільно; Ідеальна температура для замішування – 24 ° С; Розкачувати тісто краще, охолодивши його до температури 16 ° С; Відстоювати круасани після розкочування та формування краще при температурі 25-26°С.

Круасан прийнято асоціювати із Францією. Назва випічки – croissant – прийшла з французької мови та перекладається як «півмісяць». Рогаліки з начинкою стали популярними в середині XIX століття в Парижі з легкої руки австрійського кондитера Августа Цанга.

loading
×