Як можна освіжити сир?

Змішайте сир та молоко у співвідношенні 1:1. Після відкиньте сир на друшляк, дайте стекти молоку і потім покладіть сир під гніт. Молоко, що залишилося від процедури, можна використовувати для приготування млинця.

Як прибрати кислоту з сиру Щоб позбутися кислинки в сирі, можна додати до сир мед чи цукор. Відмінно прибере кислий смак сиру нежирне молоко, яке в рівних пропорціях слід змішати з продуктом і залишити на 1:00 при кімнатній температурі.

Порціями по 30-50 грам поміщати сир у сито. Під ситом розташувати миску – в неї падатиме протертий сир. Натискати зверху на сир ложкою та розтирати, протираючи його через сито. При такому способі протертий сир виходить дуже ніжним.

Сир можна заморожуватиале тільки один раз. Заморожування зберігає сир у тому стані, в якому його заморозили. Чим сильніша температура при заморожуванні, тим довше сир збережеться. У морозильнику він може зберігатись до двох тижнів, у холодильнику – кілька днів.

loading
×