Як можна приготувати айву в духовці?

В айві міститься безліч корисних речовин: глюкоза, пектинові сполуки, фруктоза, солі калію, заліза, кальцію, фосфору та міді, а також вітаміни А, В, С, Е та РР. До того ж, в ній міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають при стресі та сильній розумовій напрузі.

Варена або запечена айва знімає нудоту та блювання. Будучи хорошим сечогінним засобом, вона допомагає видалити рідину, що накопичилася. Дослідження показали, що плоди айви багаті на противірусні властивості.

Айва, Як правило, вимагає кулінарної обробки: з неї роблять джеми, варення та чатні, варять компоти, її додають у м'ясні страви, кладуть у пироги. Перед тим як готувати, айву розріжте, а насіння обов'язково видаліть – в них містяться отруйні речовини, які пропадають при термообробці.

loading
×