Як можна зберігати свіжу рибу без холодильника?

Найпростіше – помістити тушку у лід чи холодну воду. Так вона залишиться свіжою, доки лід не розтане. У тазі з водою пролежить приблизно годину, а під проточним струменем – дві-три години. Для продовження зберігання риби тушку бажано відразу випатрати і рясно посолити з усіх боків.

Чим швидше улов потрапляє у прохолодне місце, тим довше його можна зберегти. Зволікання протягом кількох годин може скоротити безпеку риби на кілька діб. Найкраще свіжу рибу відразу охолодити на льоду або між шматочками льоду. Лід треба мати чистий, дрібний, з негострими краями.

двох годин Вважається, що риба і м'ясо – це продукти, що швидко псуються. Тому при кімнатній температурі їх не можна тримати понад дві години. Такий період зберігання стосується і молочних інгредієнтів, після пройденого часу вони починають псуватись, скисати.

loading
×