19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як накрити стіл на похорон?
Це найчастіше борщ, борщ, курячий суп з локшиною. Як друге може подаватися будь-яка м'ясна або рибна страва з гарніром. Це може бути гуляш із пюре, відбивні з макаронами, м'ясні котлети з рисом або гречкою, голубці, смажена риба. Поминки рясніють холодними закусками, соліннями, грибами, ковбасами та сирами.
Основні правила, яких варто дотримуватися:
- на столі повинні лежати повсякденні столові прилади. Не варто використовувати святковий ошатний посуд.
- Скатертина повинна бути однотонна.
- Якщо слідувати традиціям наших предків, то не варто класти на стіл вилки та ножі. Раніше люди вірили, що вони "колють" тіло покійного.
Обов'язкова вимога – пироги готують закриті. Крім перерахованих вище куті, пирогів, млинців, щей і компоту, поминальний стіл ставлять та інші страви. Це можуть бути котлети, печеня, салати з помідорів та огірків, картопля, риба, квашена капуста.