Як накрити стіл на похорон?

Це найчастіше борщ, борщ, курячий суп з локшиною. Як друге може подаватися будь-яка м'ясна або рибна страва з гарніром. Це може бути гуляш із пюре, відбивні з макаронами, м'ясні котлети з рисом або гречкою, голубці, смажена риба. Поминки рясніють холодними закусками, соліннями, грибами, ковбасами та сирами.

Основні правила, яких варто дотримуватися:

  1. на столі повинні лежати повсякденні столові прилади. Не варто використовувати святковий ошатний посуд.
  2. Скатертина повинна бути однотонна.
  3. Якщо слідувати традиціям наших предків, то не варто класти на стіл вилки та ножі. Раніше люди вірили, що вони "колють" тіло покійного.

Обов'язкова вимога – пироги готують закриті. Крім перерахованих вище куті, пирогів, млинців, щей і компоту, поминальний стіл ставлять та інші страви. Це можуть бути котлети, печеня, салати з помідорів та огірків, картопля, риба, квашена капуста.

loading
×