Як наповнювати колагенову оболонку?

1 спосіб: оболонку замочують протягом 1-2 хвилин при температурі 20-25 ° С в 10% розчині кухонної солі. Після замочування оболонку виймають із розчину та залишають на столі для подальшого розм'якшення на 10 – 15 хвилин.

Щоб цього не сталося, є правила застосування колагенової оболонки:

  1. перед використанням замочити на 5 хвилин у теплій підсоленій воді;
  2. замочений продукт використовувати протягом години;
  3. температура смаження трохи більше 65-70 °C;
  4. при варінні до 75-80 ° C, при цьому опускати продукт потрібно в теплу воду і нагрівати поступово;

Ковбасні колагенові оболонки перед використанням у відрізках замочують у 20%-му розчині кухонної солі при температурі 15–20 °C на час до 5 хвилин. Після цього оболонку необхідно використовувати протягом 30 хвилин. Зберігання замоченої оболонки та вторинне замочування неприпустимі.

Щоб оболонка не лопнула при варінні перед запіканням або жаркою, набиваються домашні ковбаски не щільно, оболонки проколюється зубочисткою через кожні 3-5 см по обидва боки, опускаються в киплячу воду і варяться при слабкому кип'ятінні 3-6 хвилин.

loading
×