Як нарізати печериці для піци?

Щоб очистити капелюшок, рекомендується зробити невеликий надріз та, прихопивши невеликий край шкірки ножем, акуратно потягнути на себе, при цьому притримуючи ділянку пальцями. Очищені та перероблені гриби краще приготувати відразу, тому що навіть у холодильнику вони зберігаються не більше доби.

Крупно нарізані гриби смажаться 15-18 хвилин, платівки та середні шматочки – 10 хвилин або трохи довше, а дрібним шматочкам вистачить і 5 хвилин. Але краще орієнтуватися на власний смак. Печериці можна їсти і сирими, тому якщо вони готуватимуться менше зазначеного часу, нічого страшного не станеться.

Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою — мити або чистити необов'язково. З великих також необхідно прибрати землю, потім розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшків тонку шкірку. Ніжки можна або витерти сухою серветкою. Після цього гриби готові до вживання.

loading
×