Як насіння маку?

Насіння можна використовувати для приготування солодкої випічки і як приправу до м'ясних або овочевих страв. У насінні маку міститься багато кальцію, що несе користь нашим кісткам та зубам. Відомо, що з віком відбувається демінералізація кісткових тканин.

У сирому вигляді насіння маку містять наркотичну речовину і протипоказані до вживання, так як можуть завдати шкоди здоров'ю людини. Для приготування кондитерських виробів харчової мак рекомендується купувати лише у перевірених магазинах у заводській упаковці.

Застосування У кулінарії використовують тільки насіння маку – маленькі темні круглі зерна. У кондитерській справі використовують пряне та ароматне насіння маку, їм посипають випічку і додають у начинку, перемішуючи разом із цукровою пудрою або медом.

Промити мак для випічки Вироблений промисловим способом мак зазвичай не ідеально чистий – у пакеті можуть виявитися домішки та дрібні смітники. Тому його обов'язково потрібно спочатку промити, а потім приступати до приготування.

loading
×