Як найкраще зберігати гарбуз?

Найкраще місце – льох. Там дотримуються всіх умов зберігання гарбуза: сухість (вологість у межах 60–70%), темрява, прохолодна температура (5–10 °С) та регулярний приплив свіжого повітря. Якщо якихось умов не дотримано, плоди почнуть псуватися швидше.

При температурі 6–8 градусів та відносній вологості 60–70% цілу гарбуз можна, можливо зберігати від чотирьох місяців до року, і вона не втратить поживних властивостей. Розрізану гарбуз потрібно зберігати у холодильнику, використовувати її рекомендується протягом тижня.

Захистіть висихання, покриваючи вирізані ділянки вазеліном. Це на якийсь час захистить гарбуз від висихання та уповільнить розвиток цвілі. Інший варіант. Розведіть трохи відбілювача водою.

loading
×