Як найкраще зберігати сир?

Сир слід зберігати у холодильнику, робоча температура якого не повинна перевищувати 5 °С. Різні температурні зони всередині холодильника забезпечують оптимальні умови для продуктів харчування. Ідеальна температура зберігання сиру знаходиться в діапазоні від 5 до 10 °C.

Найоптимальнішим та найдоступнішим місцем для зберігання сиру є холодильник. Він забезпечує найщільнішу герметизацію для захисту сиру від вологи та запахів. Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців.

Щоб сир не сох або не плісняв, ідеально зберігати його у двох упаковках: спочатку загорнути його в кальку, пергамент або харчову плівку, а потім у поліетиленовий пакет або помістити у сирницю з кришкою.

Сир рекомендується зберігати у відкритому вигляді не понад 14 діб. Сир погано переносить перепади температур. Продукт довше залишається свіжим і смачним при температурі 0 – 6 0C і 80 – 85% вологості, тому вдалим місцем холодильнику буде нижній ящик, де зазвичай тримають овочі чи полиця над ним.

loading
×