Як називається абхазька аджика?

З Абхазького слово аджика перекладається просто «сіль» (точніше, Яика — сіль, бо а — певний артикль), а гостра паста, яку прийнято назвати аджикою, абхази з давніх часів називали апірил-джика («перечна сіль») або аджиктцатца («сіль, перетерта з чим-небудь»).Aug 6, 2020

кінза (1 год.). Аджика зазвичай буває червоного кольору, проте з незрілого перцю може бути виготовлена ​​приправа зеленого кольору.

Слово аджика перекладається з абхазького як "сіль", а гостра пастоподібна приправа, яку прийнято назвати аджикою, абхази в давнину називали апір-аджика. Назва відображає рецепт абхазькі аджики: це сіль, перетерта з перцем, спеціями та прянощами.

В Абхазії аджику їдять з м'ясом, з квасолею, з молочними продуктами, зі свіжими овочами, додають майже всі соуси. Абхази аджику не додають, напевно, лише у чай.

loading
×