Як називається борщ із буряком?
Холодник — холодний літній овочевий суп з буряки, щавлю або їх комбінації, під такою назвою відомий у білоруській, польській та російській кухнях, а в литовській та українській — як «холодний борщ». Не має точного складу продуктів і виявляє подібність із буряком та зеленими щами.
«Українська борщ — юшка з молодих пагонів та листя борщівника, про нього писав автор «Домобуду» на рубежі XVI–XVII століть. Крім борщівника в борщ додавали і традиційні російські квашення, наприклад квашену буряк. Український борщ частіше готується саме зі бурякомале вже без добавок дикоросів.
Існує багато регіональних різновидів борщу, що зазвичай іменуються за назвою місцевості, в якій з'явилися: борщ полтавський, галицький, київський, львівський, волинський, чернігівський та інші.
Є буряк — борщні — щи. Хоча є багато рецептів борщів, у яких буряків немає, але люди, в сім'ях яких цей рецепт передається з покоління в покоління, впевнені, що це саме борщ, а ніяк не щи або овочевий суп.