Як називається добре просмажений стейк?
Зрештою, найсильніший ступінь прожарювання стейка – це Well Done (добре просмажений). Це вже повністю пропечене м'ясо, темно-коричневого кольору зовні та сіро-коричневе навіть у самому центрі. Температура при подачі становить приблизно 73 градуси. При цьому м'ясо виходить досить жорстким.
просмажене (велл дан, англ. well done) – повністю просмажене м'ясо майже без соку, прогріте до 71-100 ° C (готується 8-9 хв при 180 ° C з доготівкою); сильно просмажене (ту велл дан, англ. too well done, overcooked) – повністю просмажене м'ясо без соку і прогріте до температури понад 100 °C.
Температурні особливості прожарювання
- Raw – трохи більше 40 оС;
- Rare – від 42 до 46 оС
- Medium rare – від 46 до 50 оС;
- Medium – від 52 до 57 оС;
- Medium Well – від 60 до 65 оС;
- Well Done – від 65 до 70 оС.
– Існує 5 основних видів прожарювання (Rare, Medium Rare, Medium, Medium Well, Well Done). Причому прожарювання котлети для бургера нічим не відрізняється від прожарювання стейка, різниця тільки в часі приготування, при цьому соковитість, текстура наявність або відсутність крові та м'ясного соку відповідають ступеню прожарювання.