Як називається довгий рис для плову?

Традиційно для узбецького плову беруть не клейкий довгий рис (дезіра).

Довгозерний рис, або індика, вирощується повсюдно: в Азії, Північній та Південній Америці, Австралії. Цей Мал отримав свою назву за формою зерна – вузького, від 6 мм завдовжки, і прозорого. Головна особливість цього рису полягає в тому, що при варінні він вбирає середню кількість води і не злипається.

Мал в плові має бути розсипчастим, тобто зерна не повинні злипатися і перетворюватися на кашу. Таким може бути довгозерний Мал – жасмин, басмати, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю та при варінні Мал не стає клейким. Працювати можна і з круглозерним рисом, навіть з арборіо.

Плов найсмачніше виходить розсипчастим, тому ви можете сміливо вибирати "Жасмин", "Басматі" або навіть мікс з диким рисом. Круглий рис не підходить для плову! Не використовуйте Мал з надто гладкою поверхнею, а також Мал, що пригоряє.

loading
×