Як називається фігурна нарізка овочів?

Карвінг (від англ. carving – "вирізання"), карбування в кулінарії – мистецтво художнього різання по овочах і фруктах.

Сенгірі нарізка соломкою для овочів. Когутігірі – спосіб нарізки з тонкого кінця не впоперек, а перпендикулярно до волокон. Цибуля, нарізана таким способом, подається як приправа до локшини соба. Така ж тонка нарізка, що застосовується для моркви, називається вагірі, а для огірків – усугірі.

Карвінг – художня різьблення по овочам та фруктам

Карвінг у кулінарії – це різання по овочах і фруктах, яку зараз широко використовують кухарі різних ресторанів. Гарно оформлена страва важливий елемент сучасного повсякденного та святкового столу, а фігурна різьблення по овочах і фруктах у цьому чимала підмога.

loading
×