Як називається інакше аніс?
Аніс, або Бедренець анісовий, або Аніс звичайний (лат. Pimpinélla anísum), – однорічна трав'яниста рослина, пряність; вид роду Бедренець (Pimpinella) сімейства Парасолькові (Apiaceae).
Чому ж назви різні? Насправді бадьян і аніс – це різні спеції. Бадьян – сухий плід, який збирають із дерева, а аніс – Насіння, зібрані з однорічної рослини. Аніс використовувався в кулінарії з незапам'ятних часів.
Бедренець анісовийінакше аніс, – Однорічна рослина, що росте як у дикій природі, так і культивується людиною для отримання насіння. Насіння та ефірна олія використовують у медичних та косметичних цілях, а дозрілі плоди ще й як ароматна приправа в кулінарії.
Аніс – Одна з найпоширеніших прянощів у кулінарії. Як прянощі використовуються переважно плоди анісу, які мають інтенсивний легкий освіжаючий аромат та солодкуватий приємний смак. У домашній кулінарії зазвичай використовуються всі частини рослини. Їх використовують як у свіжому, так і сушеному вигляді.