Як називається Окраєць хліба?

Хлібна кірка (Окраєць, краюшка) – шар запеченого хліба на буханці або батоні. Має характерний золотисто-коричневий колір і приємний запах.

Краюха – край, великий окраєць хліба (У розмовній мові). «Краюха – скибка від краю; хлібний окраєць» (Даль). Окраєць – шматок хлібавідрізаний від непочатого краю. «Окраєць – хлібний горбиль, краюха, крайній зрізок з ковриги хліба»(Даль).

килимка «цілісний хліб») – великий круглий печений хліб ручного формування. Роблять як з житнього (спочатку), так і з пшеничного борошна. У деяких регіонах Росії та Білорусії так називають круглий скибка хліба, відрізаний «на всю килимку», тобто за діаметром.

Дієтологи в основному сходяться на думці, що найбільша користь у хлібі – саме в скоринці. Зокрема, у ній міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають у профілактиці раку кишківника. Ці цінні речовини утворюються в процесі випікання хліба.

loading
×