Як називається Рибні пиріжки?

Розстібайте (від раз-і стебнути чи розтягувати) — пиріжок з відкритою серединою, за висловом У. І. Даля, «пророшкою», якою видно начинка, зазвичай з риби, але й з м'яса, лівера, рису і грибів.

Кулеб'яка – один з видів м'ясного, рибного або грибного закритого пирога. Традиційна російська страва. Тісто: дріжджове, здобне, на опарі.

Наприклад, московські пироги відрізнялися великими розмірами та круглою формою, тоді як традиційно були витягнутими та нагадували човник. Середина пирога була відкрита, начебто розстебнута – саме тому вироби і отримали назву «розстібати».

Калакукко
Країна походженняФінська кухня, карельська кухня
Компоненти
Основніжитнє борошно рибне філе пашина
Медіафайли на Вікіскладі
loading
×