19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як називається Рибні пиріжки?
Розстібайте (від раз-і стебнути чи розтягувати) — пиріжок з відкритою серединою, за висловом У. І. Даля, «пророшкою», якою видно начинка, зазвичай з риби, але й з м'яса, лівера, рису і грибів.
Кулеб'яка – один з видів м'ясного, рибного або грибного закритого пирога. Традиційна російська страва. Тісто: дріжджове, здобне, на опарі.
Наприклад, московські пироги відрізнялися великими розмірами та круглою формою, тоді як традиційно були витягнутими та нагадували човник. Середина пирога була відкрита, начебто розстебнута – саме тому вироби і отримали назву «розстібати».
Калакукко | |
---|---|
Країна походження | Фінська кухня, карельська кухня |
Компоненти | |
Основні | житнє борошно рибне філе пашина |
Медіафайли на Вікіскладі |