19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як називається стейк із мармурової яловичини?
Стейк "Рібай" (Ribeye steak) Найпопулярніший стейк із мармурової яловичини – це стейк рибай. Роблять його з товстого краю бичка, що розташовується на спинній частині тварини. Таке м'ясо має тонкі волокна, тому готовий стейк виходить досить м'яким та соковитим.
Найбільш відомі стейки рибай, філе-міньйон, шатобріан та стриплойн. Популярністю користуються варіації з кісткою: тибоун, портерхаус, томагавк, ковбой. Для приготування страв використовуються м'язи, які не задіяні в русі бика. Це сприяє ніжності м'яса.
Існують такі різновиди стейків та види прожарювання м'яса залежно від віку та частини туші:
- Торнедос. М'ясо молодого теляти, середня частина вирізки. …
- Клаб-стейк. М'якуш береться разом із кісточкою з найдовшого м'яза спини.
- Рибай. Використовується лопаткова частина туші. …
- Тібоун. …
- Стриплойн. …
- Філе-міньйон. …
- Шатобріан.
Рибай стейк Рибай стейк Класика жанру, самий популярний та відомий шматочок! Виходить гарантовано смачним через великі жирові прошарки і ніжне, досить пухке м'ясо. Рибай – частина яловичини з товстого краю спинно-реберної частини туші. Причому, чим відруб ближче до голови, тим смачніше.