Як називається страва із собачого м'яса?

Суп із собаки (посинтхан (보신탕; 補身湯), або кеджангук (개장국)) – Страва національної кухні Кореї, основним компонентом якого є м'ясо собаки. Стверджується, що це суп збільшує чоловічу силу.

До «кядя» зазвичай додається «хе» – невеликі шматочки м'яса, перемішані з цибулею та спеціями. Так виглядає «хе» та спеції, які подають до бульйону з м'ясом собаки у кафе. До речі, на смак м'ясо собаки практично нічим не відрізняється від яловичини, тому людині, яка не знає, досить важко її розпізнати.

Хоча і не повсюдно, собаче м'ясо іноді вживається в їжу, якому місцеве повір'я приписує лікувальні властивості. Вживання собачого м'яса поширене у кількох країнах Східної Азії.

У звареному вигляді собаче м'ясо найбільше схоже на яловичину чи м'ясо козеня. Тільки воно значно більш сухе та волокнисте. Тому собаче м'ясо замочують у маринадах та трав'яних настоях для м'якості. Щоправда, все це стосується лише м'яса спеціальних собак, вирощених для споживання.

loading
×