Як називається твердий цукор?
Даже являє собою кристалічний цукор у вигляді великих кристалів, який готують із цукрового сиропу та виноградного соку. Даже може бути різних кольорів: від білого до коричневого.
Даже – це традиційний узбецький цукор, який готується шляхом кристалізації при виварюванні цукрового сиропу та виноградного соку з додаванням прянощів. В результаті виходить натуральна насолода, якою можна замінити звичайні цукерки.
Узбеки вважають навіть цілющою та чудотворною насолодою. Одні кладуть його в чай, інші їдять у прикуску з іншими напоями, треті готують з нього настоянки для натирання та прийому всередину. У Узбекистані є навіть умільці, які додають навіть замість традиційного солоду у пиво.
Даже готують з виноградного соку з додаванням певних прянощів або концентрованого цукрового сиропу, який у процесі варіння кристалізується навколо спеціально підготовлених ниток. Даже буває різних відтінків: від білого до світло-жовтого і темно-коричневого кольору (залежно від тривалості варіння).