Як називається Збовтування вина?
Батонаж – Збовтування осаду вина під час витримки спеціальним жердиною (батоном).30-Dec-2011
Дегустація вина є оцінкою його якості та інших ключових характеристик експертом. У цій статті ви дізнаєтеся, чим відрізняється дегустатор від сомельє, які саме критерії враховуються під час дегустації, і за якими правилами її потрібно проводити.
Таніни – речовина, яка потрапляє в вино зі шкірки та кісточок винограду або з бочок при витримці. Таніни відповідають за гіркоту та терпкість вина.
Піжаж – Старий метод, що означає просто розбивання «шапки» і перемішування мезги товстими ціпками вручну зверху чана. Сталеві чани також можуть бути оснащені пристроями, що імітують піжаж — лопаттю, що крутиться і т. п. Однак, піжаж – Це досить екстрактивний метод для вирощеного по-сучасному винограду.