Як називаються бутерброди на шпажці?
Слово канапе у перекладі з французької означає крихітний, дуже маленький. Тобто це мініатюрні бутерброди, які можна з'їсти за один раз, поклавши до рота цілком. Якщо канапе необхідно відкушувати, це вже простий бутерброд. Існує два різновиди канапе на шпажках.
Під основу канапе також підходить підсмажений тостовий хліб. Для канапе на шарах тонко розкатане тісто нарізають виїмками різної форми. Канапе-вежі з кількох рядів різних продуктів скріплюють шпажками з фігурками або у вигляді прапорців. на шпажках роблять також фруктові канапе.
Закуски на шпажках – це легка, проста та красива їжа. Традиційно вони є фуршетними, оскільки являють собою невеликі бутерброди, які можна "відправити" в рот цілком. Їх також називають канапе.
За формою подачі закуски можна виділити відкриті та закриті бутерброди, сендвічі, канапе, тартинки, тарталетки, воловани, пиріжки, салати та паштети.