19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як називаються сухі вина?
Bone-dry – «сухі як кістка», абсолютно сухі вина; як правило, це вина із вмістом цукру до 2 г/дм3; Off-dry – «несухими» називають напівсухі вина з невеликим залишковим цукром або навіть сухі, але з солодкими ароматами.Aug 31, 2020
Їдальні (або натуральні)
- сухі вина — вина, Виготовлені шляхом повного зброджування сусла з залишковим вмістом цукру не більше 0,3% …
- напівсухі (спирт – 8,5-15% про, цукор – 4-18 г / л);
- напівсолодкі (спирт – 8,5-15% про, цукор – 18-45 г / л);
- солодкі (спирт – 8,5-15% про, цукор – не менше 45 г / л).
На етикетках вин інших категорій, у тому числі контрольованих за походженням QbA, вказують рівень насолоди: сухе (trocken), напівсухе (halbtrocken, feinherb), солодке (süss).
Типи вин
- їдальні вина – сухі, напівсухі, напівсолодкі;
- десертні вина – напівсолодкі, солодкі (мускати, токаї, кагори), лікерні (мускати, токаї);
- десертні міцні вина (портвейни, мадери та ін.).