Як не заразитися від яєць?

Яйця повинні бути не биті, не фарбовані кров'ю або великою кількістю посліду Чим свіжіше, тим краще. Зберігати яйця бажано у прохолодному, сухому місці, наприклад, у холодильнику. Перед вживанням, приготуванням та після контакту з яйцями вимити руки та поверхні з милом.

Для дослідження на наявність збудника сальмонельозу використовується спеціальне випробувальне обладнання – термостат, оскільки сальмонели ростуть на спеціальних рідких та твердих (агаризованих) поживних середовищах при температурі 37 °С.

При цьому слід зазначити, що сальмонелла достатньо термостійка. Для того щоб її вбити при температурі 70 градусів потрібно обробляти мінімум 20 хвилин. А якщо обробляти за температури 100 градусів, то достатньо 3 хвилин. Висновок – і курка та яйце повинні варитись більше 3 хвилин.

loading
×