Як обробити гарбузове насіння перед вживанням?
Чисте насіння викладають на деко в один шар і поміщають у шафу, нагріту до 60 – 80 градусів. Щоб вони не пригоріли, вміст дека потрібно перемішувати кожні 30 хвилин. Дверцята тримають прочиненими. Час сушіння варіюється в залежності від розміру насіння, але середнє – 1 – 1,5 години.
Разова доза гарбузового насіння для дорослої людини становить 50 г. Рекомендується вживати їх сирими натще, запиваючи водою. Добова норма – близько 100 г, то є приблизно 40 штук. За один раз не рекомендується з'їдати понад 20 шт.
Щоб насіння стало максимально смачним і корисним, його потрібно замочити, щоб позбавитися ферментів і полегшити їх перетравлення. Замочування сирих горіхів, насіння та зерен допомагає активувати процес проростання і робить мінерали, вітаміни, жири та білки більш доступними для засвоєння.