Як обробити плід какао?

Какао-Боби вживають сирими, вони гіркі, але дуже корисні. Їдять світлу м'якоть, де знаходяться боби. Перед вживанням плід розрізають уподовж і ділять на дві частини. Боби смажать, варять, із них роблять порошок для чаю.

Внутрішня м'якоть какао-фрукта має відмінний смак, кисло-солодкий, нагадує мангостин. М'якуш дуже смачний! Смак самих какао бобів відрізняється – має гіркий і терпкий смак. Як є: у какао фрукта дуже тверда шкірка, так що руками какао відкрити не вдасться.

Боби какао, або какао-боби, – мигдалеподібне насіння, що міститься в плоді (стручку) шоколадного дерева (Theobroma cacao). Джерело какао-порошка та какао-олії, з якої виготовляють шоколад.

loading
×