Як обробляють банани перед продажем?

Під впливом «чарівної» газової суміші крохмаль, що у великих кількостях міститься в зелених бананах, перетворюється на цукор, фрукти стають солодкими, а їх колір набуває стиглий жовтий відтінок. Промислові камери для газації бананів є на всіх складах компаній, що займаються продажем цих фруктів.19 Jun 2018

Газ для дозрівання бананів – Це етилен. Він виступає у ролі природного фітогормона.

Безпосередньо перед продажем банани обробляють іншим регулятором – етиленом для стимуляції його дозрівання. Не лякайтесь. Якщо хочете їсти банани цілий рік, то інших варіантів у Вас немає.

Для газації банани, що зберігаються на складі при +13-15 ° C в стандартних вентильованих коробках, переносять в теплоізольовану газову камеру, де спочатку банани прогріваються до +18-20 °C. Потім камера заповнюється «банановим газом» – сумішшю азоту (95%) та етилену (5%).

loading
×