Як одержують печінку фуа-гра?
Втім, фуа-гра називають не будь-яку печінку, а лише печінку качок або гусей, підданих спеціальному примусовому відгодовуванню. Справа в тому, що спосіб життя водоплавних птахів сприяє тому, що надлишки жирових відкладень накопичуються саме в печінці: в результаті такої відгодівлі вона може зрости в кілька разів.Aug 20, 2018
Фуа–гра готується тільки з печінки гусака або качки, що відгодовуються шляхом примусового годування кукурудзою за допомогою живильної трубки, цей процес також відомий як шлунковий зонд. В Іспанії та інших країнах він іноді Виготовляється із використанням природного годування.
Розмір призначений для фуа–гра печінки може вдесятеро перевищувати розмір звичайної гусячої або качиною. А процес вирощування птиці для виробництва делікатесу настільки затратний, що стає зрозумілим, чому фуа–гра таке дороге. У магазинах Франції воно зазвичай продається за ціною від 20€.
foie gras "жирна печінка") – спеціальним чином приготована печінка відгодованої гуски або качки.