Як одержують печінку фуа-гра?

Втім, фуа-гра називають не будь-яку печінку, а лише печінку качок або гусей, підданих спеціальному примусовому відгодовуванню. Справа в тому, що спосіб життя водоплавних птахів сприяє тому, що надлишки жирових відкладень накопичуються саме в печінці: в результаті такої відгодівлі вона може зрости в кілька разів.Aug 20, 2018

Фуагра готується тільки з печінки гусака або качки, що відгодовуються шляхом примусового годування кукурудзою за допомогою живильної трубки, цей процес також відомий як шлунковий зонд. В Іспанії та інших країнах він іноді Виготовляється із використанням природного годування.

Розмір призначений для фуагра печінки може вдесятеро перевищувати розмір звичайної гусячої або качиною. А процес вирощування птиці для виробництва делікатесу настільки затратний, що стає зрозумілим, чому фуагра таке дороге. У магазинах Франції воно зазвичай продається за ціною від 20€.

foie gras "жирна печінка") – спеціальним чином приготована печінка відгодованої гуски або качки.

loading
×