Як ошпарити птаха?

метод попереднього ошпарювання, більш прогресивний та оперативний. Качку потрібно опустити в гарячу воду близько 70-80 градусів на 60 секунд, а потім приступати до видалення пера. Для зручності птицю можна підвісити за лапи, що дозволить максимально швидко її обскубти.

Під час ошпарювання птицю необхідно переміщати у воді для рівномірного ошпарювання з усіх сторін. Ошпарка качок та гусей потребує додаткових дій. Так як перо водоплавних покрито жиром, то сама собою вода під нього не потрапить. Під час ошпарювання качок та гусей необхідно руками скуштувати перо птиці під водою.

Ця процедура займає хвилин 20-30. Існує два способи ощипування: сухий і метод попереднього ошпарювання. Перший використовується, якщо необхідно перо та пух для подушок та ковдр. Якщо ж цінність качиного покриву не має значення, то використовують другу методику.

Діч не обпалюють взагалі, за винятком диких качок, – обскубують насухо. Пір'я треба висмикувати обережно в тому напрямку, в якому ростуть, покручуючи кожне перо, щоб легше відокремлювалося від шкіри.

loading
×