Як отримати цедру без тертки?

Розміщуємо плід на дошці, притримуємо його однією рукою. Ножем, акуратними рухами, зрізаємо тонкі смужки шкірки, не зачіпаючи білий прошарок, через який цедра гірчитиме. Кожну зрізану скибочку подрібнюємо, якнайменше.Nov 7, 2019

Маленьким гострим ножем чи ножем для чищення овочів, так званою «економкою», зрізаємо тонкі стрічки цедри із плоду. Зрізана таким чином цедра використовується для ароматизації сиропів, напоїв, відварів. Стружка з цедри. Спеціальним ножем для зняття цедри можна, можливо зняти тонкі стрічки-стружки однакової ширини.

Відріжте шматочок плівки, накладіть на тертку і починайте терти лимона або апельсин. Натерши, зніміть плівку і акуратно зніміть цедру. Таким чином у вас терка чиста і немає втрат цедри.

Витерти насухо лимони. Після цього акуратно зчистити жовтий тонкий шар за допомогою ножа або овочечистки або можна потерти на дрібній тертці. Покласти цедру у чисту ємність. Готово.

loading
×