Як отримати калій?
Калію достатньо в таких продуктах: продукти з м'яса, багато круп, картопля в мундирі, висівки пшениці, зелений горошок і боби, паростки пшениці. Багато цих мікроелементів: у моркві, гарбузі, буряках, редьці, перці, капусті, огірку, авокадо. У зелені, а особливо багато в петрушці та шпинаті.
Існує три основні методи розробки калійних родовищ: В даний час близько 80% обсягів хлористого калію видобувають шахтним способом з надр Землі, 8% – методом підземного розчинення водою соляних покладів, 12% – випарюванням з води соляних озер та Мертвого моря.
Джерелом калію для нього є їжа, багата на цей незамінний елемент. За даними наукових досліджень, продукти найбагатші калієм це: картопля, кропива, морква, хрін, капуста, червоні буряки, цибуля, сухофрукти, кісточкові плоди, яблука, виноград, бобові.
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КАЛІЮ:
Назва продукту | Зміст калію у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Петрушка (зелень) | 800 мг | 32% |
Шпинат (зелень) | 774 мг | 31% |
Мигдаль | 748 мг | 30% |
Горох (лущений) | 731 мг | 29% |
•Jan 30, 2016