Як отримують міцне пиво?

Вариться пиво із звичайних інгредієнтів – вода, солод (світлий, карамельний та мюнхенський), хміль (Spalt Spalter, Hallertau Mittelfrueh та Tettnanger). А ось бродіння здійснюється за участю складної комбінації витривалих (практично байдужих до алкоголю) дріжджових штамів, серед яких є дріжджі для шампанських вин.Apr 22, 2019

Класичне пиво роблять шляхом дріжджового бродіння, у напоі спочатку є певна частка спирту. У більшості сортів міститься 3,5-5% чистого етилу, значення міцності та щільності пива виробники вказують на етикетці.

Фортеця (тобто об'ємна частка етилового спирту) характеризується відсотковим кількістю спирту готовому продукті. Більшість видів пива вміст алкоголю у межах 3—5,5 %. Є й міцніші сорти пива із вмістом 6-8%.

Пивовари шотландської компанії «Brewmeister» у 2013 році випустили найміцніше в світі пиво – "Snake Venom". Вміст спирту у ньому – 67.5%.

loading
×