Як пахне рубець?

Так, наприклад, свіжий рубець пахне хоч і специфічно, але не зовсім огидно. Найбільше це нагадує аромат хліву та корівок. А ось важкий трупний сморід говорить про те, що вам, швидше за все, продали несвіжий продукт, що значний час пролежав без холодильника.

Найпростіший спосіб прибрати запах з рубця – просто купити очищений рубець в магазині. Потім все, що потрібно зробити, це оглянути його, добре промити, замочити в невеликій кількості води з оцтом, якщо хочете, і варити до готовності.

Хтось радить довго вимочувати рубець в розчині оцту, але виварювання запаху ефективніше і займе менше часу. Наріжте рубець шматками розміром із долоню, залийте водою, поставте на великий вогонь, доведіть воду до кипіння і дайте недовго, не більше десяти хвилин, покипіти, після чого злийте воду.

Рубець – субпродукт, перша частина шлунка жуйних тварин (корів, овець та ін), де відбувається попередня обробка ферментами трави, що проковтнула тварина. У кормі він є джерелом тваринного білка і натуральним смаковим компонентом, специфічний запах якого подобається багатьом собакам.

loading
×