Як перекладається курага?

Курага (від узб. quru – «сухий») – Висушені половинки плодів абрикоса без кісточки.

Походить від тюркськ., Порівн. кумикськ. kurägä "сушені абрикоси".

Існує два різновиди висушених абрикосів, які зазвичай плутають між собою – це курага і урюк. Різні назви цих продуктів обумовлені способами їх приготування та тим, що урюк, як правило, сушиться разом із кісточкою, а курага без неї.

Для жінок Курага – криниця вітамінів, цінних кислот, мінералів. Вона обов'язково повинна бути у харчуванні жінокпланування вагітності. Та й під час виношування дитини продукт украй необхідний. Він профілактує анемію та запори, підтримує здоров'я жінкизабезпечує корисними речовинами.

loading
×