Як перекладається слово Альдента?

З італійської "al dente" перекладається як "на зуб" або "на укус". Це значить, що продукт, приготований у такий спосіб, повинен мати тверду серцевину, або стрижень, якщо так можна сказати. Домогтися стану альденте Іноді так само непросто, як зварити яйце в мішечок.

Стан готовності аль денте (означає ступінь готовності пасти, коли, будучи повністю готовою зовні, вона має тверду серцевину всередині) дає можливість повністю розкрити корисні властивості пасти. Паста аль денте більш ситна та довше забезпечує організм енергією.

«В Італії тільки аль денте і ніяк інакше. Це корисно для травлення. По-перше, так продукти зберігають у собі більше корисних властивостей. По-друге, коли в пасті чи рисі багато води, блюдо стає важким, його важко переварити і залишається почуття тяжкості».

loading
×