Як перевірити чи гарний агар агар?
Якісний агар-агар майже не має запаху. Щоб перевірити силу агар-агару додайте 1 г порошку 100 г води і дайте набухнути протягом 30 хвилин. Після цього доведіть суміш до кипіння і перелийте в ємність для остигання. Заберіть отриманий розчин у холодильник.
Перш ніж додати агар, зверніть увагу на його маркування. Цифри на упаковці, наприклад, 600, 900 або 1200, позначають силу (Пружність) одержуваного гелю. Що ця цифра, то щільніше виходить желе.
Найякіснішим є порошковий агар. Він найкраще розчиняється у воді та якісніше згущує суміш. Якщо вам в руки потрапили пластівці або пластівки, то вам доведеться використовувати більше загусника. Зразкове співвідношення необхідної кількості пластівців до порошку – 3:1.
Агар–агар не має запаху та смаку і найчастіше зустрічається у вигляді порошку-муки, не розчинний у холодній воді. Потрібно розчиняти у воді температурою від 90 до 100 градусів. Застигає агар при температурі 40 градусів, а повністю утворюється у потрібну консистенцію в охолодженому вигляді нижче 30 градусів.