Як перевірити чи готовий сироп?
Пробу на тонку та товсту нитку можна взяти і по-іншому: налити ложкою сироп на холодну тарілку, денцем ложки злегка натиснути на сироп, а потім ложку підняти. В результаті між ложкою та тарілкою утворюється тонка або товста нитка залежно від концентрації цукру.Jan 24, 2020
Стан «М'яка кулька» = 115-125С Якщо краплю сиропу капнути в склянку з холодною водою, то можна дістати її і скачати пальцями м'яку кульку. Ця кулька досить легко зім'яти пальцями.
Кристалізація – Це процес, який виникає, коли цукор рекристалізуется з рідини. Цукор при цьому набуває окреслених геометричних форм. Кристалізація цукру відбувається під впливом безлічі факторів: перемішування, температура, охолодження, інвертування цукру тощо.
Температура сиропу для твердої карамелі та глазурування фруктів – більше 145 °С. Якщо у вас немає термометра, визначити готовність можна, взявши трохи сиропу (трохи менше 1 ч. л.) та опустивши у склянку з холодною водою.