Як перевірити чи працюють сухі дріжджі?

✨Сухі дріжджі перед використанням замочують на 10-15 хвилин у невеликій частині рідини, що входить до складу тіста, щоб активувати їх. За цей час на поверхні утворюється пінка – Це означає, що дріжджі почали працювати, і їх можна використовувати.

При використанні пресованих дріжджівважливо звернути увагу на зовнішній вигляд блоку, колір і запах. Він матиме світло-кремовий відтінок, злегка кислуватий аромат і при натисканні не буде кришитися. Але якщо дріжджі м'які і липкі, можливо вбрали багато вологи і вони вже не зможуть підняти тісто для випікання.

Коли пройшло два етапи вистоювання в теплому вологому місці, але дріжджі не почали збільшуватися обсягом, можна замісити нову порцію інгредієнта. Для цього треба розчинити чайну ложку дріжджів у 240 мл теплої води та насипати туди столову ложку цукрового піску.

Щоб привести сухі дріжджі в активний стан, необхідно налити в ємність необхідну кількість теплої води або молока (скільки взяти рідини, зазначено в рецепті або на упаковці). Так як ви маєте справу з живими дріжджами, слідує «розбудити» продукт, але в жодному разі не «заварити»!

loading
×