Як перевірити дріжджі на підйом?

Початок бродіння відстежуємо по бульбашках повітря, що виходять із гідрозатвору. Якщо через 5-6 годин гідрозатвор мовчить, значить дріжджі завмерли або загинули. Можна зачекати ще кілька годин, можливо дріжджі почнуть працювати.

✨Сухі дріжджі перед використанням замочують на 10-15 хвилин у невеликій частині рідини, що входить до складу тіста, щоб активувати їх. За цей час на поверхні утворюється пінка – це означає, що дріжджі почали працювати, і їх можна використати.

Є один надійний експрес-спосіб, який дозволяє перевіритичи варто використовувати продукт під час приготування тіста: візьміть трохи дріжджів і легенько покришіть їх у чашку, залийте теплою водою, температура якої не перевищує 30-35⁰С. Суміш повинна постояти 15 хвилин.

loading
×