Як підготувати дерев'яну діжку до засолювання?

Перед першим використанням дубову діжку вимочують і пропарюють. Це слід зробити для того, щоб ємність добре вимилася, позбулася зайвих дубильних речовин, а також набухла.Підготовка дерев'яної діжки до засолюванню

  1. Пропарювання;
  2. Вимочування;
  3. Промивання гарячою та холодною водою;
  4. Наповнення соліннями.

18-Apr-2016

Замочування бочки відбувається в такий спосіб: необхідно налити до неї догори води, закрити пробкою (якщо діжка має текти, нічого страшного, треба доливати її водою 3 рази на добу, поки текти не припиниться), воду в бочці міняти кожні 3-4 дні протягом 3-4 тижнів поки вода не стане чистою та прозорою.

Тому, бочку (збан, баклагу, анкерок) заповнюють холодною водою та вимочують до 4 тижнів. Воду рекомендується міняти кожні 1-2 дні. Тривале вимочування водою дозволяє підготувати бочку для витримки спиртовмісної суміші.

loading
×