19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як підготувати дерев'яну діжку до засолювання?
Перед першим використанням дубову діжку вимочують і пропарюють. Це слід зробити для того, щоб ємність добре вимилася, позбулася зайвих дубильних речовин, а також набухла.Підготовка дерев'яної діжки до засолюванню
- Пропарювання;
- Вимочування;
- Промивання гарячою та холодною водою;
- Наповнення соліннями.
18-Apr-2016
Замочування бочки відбувається в такий спосіб: необхідно налити до неї догори води, закрити пробкою (якщо діжка має текти, нічого страшного, треба доливати її водою 3 рази на добу, поки текти не припиниться), воду в бочці міняти кожні 3-4 дні протягом 3-4 тижнів поки вода не стане чистою та прозорою.
Тому, бочку (збан, баклагу, анкерок) заповнюють холодною водою та вимочують до 4 тижнів. Воду рекомендується міняти кожні 1-2 дні. Тривале вимочування водою дозволяє підготувати бочку для витримки спиртовмісної суміші.